درامد گلخانه
مدیر سایت
26 دی 1402
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه زمان برای مطالعه
صنعت گلخانهداری در ایران، جای زیادی برای پیشرفت دارد و بسیاری از شهرها و استانهای کشورمان، مستعد پرورش محصولات گلخانهای هستند. با در نظر گرفتن مزایای زیادی که کشت گلخانهای دارد، افراد بسیاری هستند که تصمیم به راهاندازی یک گلخانه دارند، اما در ساخت گلخانه صرف نظر از اینکه چقدر هزینه لازم داریم و چه تجهیزاتی باید تهیه کرد، نیاز است محصولی را انتخاب نمود که توجیه اقتصادی داشته باشد.
از آنجایی که گلخانه یک کارخانه تولید گیاه میباشد بسته به اینکه در این محیط چه محصولی تولید گردد، درآمد آن متغیر است. به طور مثال شما گلخانه را یک مغازه در نظر بگیرید، آیا میتوان گفت یک مغازه ۳۰ متری چقدر درآمد دارد؟ قطعاً خیر چون میزان درآمد به موارد زیادی از جمله موقعیت مکانی و کالای ارائه شده در آن بستگی خواهد داشت. به طور قطع درآمد یک فست فود، کفاشی و طلافروشی که هر سه در یک مغازه ۳۰ متری فعالیت دارند متفاوت میباشد.
بر همین اساس، درآمد گلخانه نیز بسته به عواملی مثل نوع گیاه یا محصول، اندازه مکان کشت، روش کشت انتخاب شده و… متغیر است اما در کل یک منبع درآمدزایی بسیار مطلوب محسوب میشود و میتواند در آیندهای نزدیک، شما را به سودآوری خیلی بالایی برساند. برای توضیحات بیشتر راجع به درآمد گلخانه، دعوت میکنیم در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
عوامل مؤثر در تعیین درآمد گلخانه
همانطور که در قسمت قبل با مثال توضیح داده شد میزان درآمد مشاغل مختلف در یک متراژ ثابت مثلاً ۳۰ متر متفاوت خواهد بود چون به عوامل زیادی از جمله موقعیت مکانی و نوع کالای عرضه شده بستگی دارد. در بحث گلخانه نیز همینطور است و عوامل زیادی دخیل هستند که میتوانند بر میزان درآمد گلخانه تأثیر بگذارند، به همین خاطر گلخانههای مختلف درآمد یکسانی ندارند.
از جمله این عوامل مؤثر عبارتند از:
گیاه کشت شده در گلخانه
اگر تصمیم به راهاندازی یک گلخانه دارید، میزان درآمد شما بر اساس اینکه چه نوع گیاه یا محصولی را برای کشت انتخاب کنید، تعیین خواهد شد. لذا لازم است در انتخاب محصول، تحقیقات زیادی انجام دهید و محصول یا گیاهی را انتخاب کنید که ارزش اقتصادی بالایی داشته باشد.
به منظور انتخاب نوع محصول میتوانید با کارشناس مجرب ما تماس بگیرید .
مساحت گلخانه
مساحت گلخانه، عامل مؤثر دیگر در تعیین درآمد است. درست است که گلخانههای بزرگتر هزینههای بیشتری هم دارند اما میزان سودآوری این گلخانهها به نسبت گلخانههای کوچکتر، بیشتر است. شما بر اساس نوع محصولی که مد نظرتان است، باید گلخانهای با مساحت مناسب داشته باشید و این مساحت پاسخگوی تجهیزات گلخانه هم باشد.
محل راهاندازی گلخانه
اگر گلخانه به بازار مصرف نزدیک باشد، به دلیل صرفهجویی در هزینههای حمل و نقل، میتوان به سودآوری بهتری رسید. همچنین گلخانههایی که محصولات کمیاب را در یکسری مناطق تولید میکنند، درآمد زیادی دارند زیرا محصول کمیاب است و تقاضای زیادی هم برای آن وجود دارد. در واقع میتوان گفت انتخاب نوع محصول مستقیماً بستگی به محل احداث گلخانه دارد. طوریکه اگر محل احداث گلخانه نزدیک به شهر باشد و گاز شهری داشته باشد در انتخاب نوع محصول بسیار تأثیر دارد. همچنین نزدیک بودن به بازار فروش، به گونهای که اگر در منطقه شما بازار تقاضا برای میوهای مثل توتفرنگی زیاد باشد میتوان توتفرنگی تولید کرد یا اگر گلخانه در مسیر عبور و مرور باشد میتوان تولید گیاهان زینتی را داشت. پس مهم است که مکان گلخانه را درست انتخاب کنید و قبل از ساخت تحقیقات لازم را انجام دهید.
تجهیزات گلخانه
گلخانههایی که مجهزتر هستند، میزان درآمد بیشتری را تجربه میکنند. یک گلخانه مجهز با داشتن سیستمهایی مثل سیستم آبیاری قطرهای گلخانهای، سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب، سیستم تهویه هوا، سیستم کنترل رطوبت و… میتواند شرایط مساعدتری را برای کشت انواع محصولات و گیاهان حساس مخصوصاً گیاهان زینتی و کمیاب فراهم کند و بدین ترتیب، قطعاً به درآمد بهتری هم خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید